Због троструког убиства 38 година затвора

Небојша Томашевић
Због троструког убиства 38 година затвора

Бијељина - Пензионисани полицајац Драган Ђокић (58) из Лопара осуђен је у бијељинском Окружном суду на 38 година затвора због троструког убиства.

Послије изрицања пресуде суд је Ђокићу продужио притвор у којем се налази од 15. јануара прошле године.

Према наводима у пресуди, Ђокић је 28. децембра 2012. године у Лопарама из аутоматске пушке убио снаху Мару Ђокић (60), синовца Дражана Ђокића (39), његову супругу Миру (36) и ранио њиховог сина В. Ђ. (13). Злочин је почињен испред зграде у улици Цара Душана у Лопарама, а том приликом својим жртвама је рекао: "Моји сте, готови сте". Послије убиства пуцао је себи у главу, али се опоравио од повреда.

У пресуди је наведено да је он прво због поремећених имовинских односа пуцао у снаху Мару и зета Милу. Том приликом је Мари нанио двије прострелне ране од којих је одмах преминула, док је Миле успио да побјегне. Након тога отишао је до стана Дражана Ђокића, у којем се налазио он, супруга Мира и њихово двоје малољетне дјеце. Када му је Дражан отворио врата пуцао је у њега и усмртио га. Затим је отишао у спаваћу собу гдје се Мира сакрила са сином В. Ђ. Тада је пуцао у њих и убио Миру, а тешко ранио њеног сина.

Након тога је у кухињи у присуству Мирине малољетне кћерке В. Ђ. у намјери да се убије, из аутоматске пушке испалио један метак себи у главу и задобио тешке повреде.

Потом је одвезен у болницу на лијечење, а испитан је када се опоравио.

Мјештани Лопара послије овог трагичног догађаја испричали су да је Драган Ђокић због имовине дуго био љут на брата Милу и чланове његове породице, којима је пријетио да ће их побити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана