Због трговине дрогом 18 и по година затвора

Небојша Томашевић
Због трговине дрогом 18 и по година затвора

Бањалука - Седморица оптужених за недозвољену трговину и промет дроге осуђени су у бањалучком Окружном суду на 18 година и шест мјесеци затвора.

Осуђени су: Драженко Сивац (31) на три године и шест мјесеци затвора, Сергеј Тутњиловић (23) и Кемал Мердановић (22) на по три године, Ведран Радовић (25) и Драган Врховац (21) на по двије године и шест мјесеци.

Aљоша Дарабош (21) и Синиша Девић (21) осуђени су на по двије године затвора. Сви су из Српца.

Оптужбе је ослобођен Aдмир Хаyић (29) из Градишке јер судско вијеће којем је предсједавала Олга Пантић сматра да тужилаштво није доказало да је куповао дрогу ради продаје.

У пресуди се наводи да је седморици изречена казна затвора јер су заједно и по претходном договору препродавали марихуану по цијенама од пет до 1.400 марака.

Дрогу су продавали зависницима на подручју Бањалуке и Градишке од половине 2010. до фебруара прошле године.

У овом случају раније је осуђен Мишо Јагодић (24) из Малог Блашка код Лакташа на двије године и два мјесеца затвора након што је закључио споразум о признању кривице са тужилаштвом.

Бањалучко Окружно тужилаштво је у овом случају подигло оптужницу 16. маја прошле године. Сви су ухапшени у наставку акције "Регија" у фебруару прошле године.

У акцији "Регија", која је почела крајем 2010. године, заплијењено је више од 1,5 килограма марихуане, више од 170 грама хероина, одређена количина дроге спид и више комада оружја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана