Због смрти суграђанина Jунгићу четири године затвора

Небојша Томашевић
Због смрти суграђанина Jунгићу четири године затвора

Бањалука - Синиша Јунгић из Челинца осуђен је у бањалучком Окружном суду на четири године затвора због тога што је скривио смрт суграђанина Миле Шугића (36), којег је гурнуо низ степенице у свом кафићу "Монца".

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић.

Према пресуди, Јунгић је напао Шугића 23. маја у свом кафићу "Монца" у Челницу и гурнуо га низ степенице. Усљед пада Шугић је задобио тешку повреду главе, излив крви у мозак, од чега је убрзо преминуо.

У пресуди је наведено да су овом догађају претходили сукоб и свађа због недоличног понашања Шугића. Он је у кафићу   скидао мајицу и добацивао гостима, па га је Јунгић опоменуо да то не чини. Даље се наводи да је након опомене Јунгић пришао Шугићу и покушао да га избаци из кафане. Тада је дошло до обрачуна током којег је Јунгић гурао Шугића, па су пали низ степенице са спрата кафића.

Образлажући пресуду, судија Станковић-Ћосовић је казала да је вијеће анализом свих изведених доказа несумњиво закључило да је Јунгић починио дјело за које је и оптужен.

- Вијеће је током одмјеравања казне цијенило све околности овог случаја. Тако је као олакшавајуће за оптуженог суд цијенио чињеницу да он није осуђиван и да је породичан човјек. Отежавајуће околности огледају се у чињеници да он није помогао настрадалом након повреде, те да није исказао кајање током овог поступка - казала је судија Станковић-Ћосовић.

Она је додала да је отежавајућа за оптуженог била и чињеница да су родитељи настрадалог Шугића тражили најоштрију казну за оптуженог.

Јунгић је у завршној ријечи истакао да није имао намјеру да убије Шугића и да га није ни гурнуо низ степенице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана