Због смрти малољетника 30 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Због смрти малољетника 30 мјесеци затвора

Бањалука - Недељко Миличевић (37) из Бањалуке осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на двије године и шест мјесеци затвора због тога што је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо пјешак Милан Милешевић (17) у бањалучком насељу Мотике.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Весна Станковић-Ћосовић. Миличевићу је изречена и једногодишња забрана управљања возилом "Б" категорије послије издржане казне.

Према наводима у пресуди, Миличевић је 29. јануара ове године, возећи пијан, са 1,77 промила алкохола у крви, "мерцедесом" ударио малољетног Милешевића, који се прописно кретао лијевом страном улице. Наводи се да га је ударио и бацио на возило.

Послије тога несрећни младић је пао на асфалт и задобио тешке повреде главе, од којих је преминуо. Миличевић је у тренутку несреће возио 40 километара на час, што је у то вријеме била брзина неприлагођена условима пута.

- Улица Краља Александра Првог Карађорђевића у вријеме несреће била је неосвијетљена и нема тротоара. Коловоз је био мокар и био је мрак, па би прилагођена брзина била свака мања од 25 километара на час - наведено је у пресуди.

У овој несрећи лакше повреде задобио је Милешевићев пријатељ, који је био са њим у друштву.

Судија Весна Станковић-Ћосовић казала је да је суд као отежавајуће околности за Миличевића цијенио то што је возио пијан и неприлагођеном брзином. Као олакшавајуће околности за Миличевића суд је узео у обзир то што је он неосуђиван и што је отац малољетног дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана