Због силовања дјевојчице четири године и десет мјесеци

Небојша Томашевић
Због силовања дјевојчице четири године и десет мјесеци

Бањалука - Аутомеханичар Драган Сандић (45) из Бањалуке, који је оптужен за силовање петнаестогодишње дјевојчице, закључио је споразум о признању кривице са тужилаштвом.

Према том споразуму, предвиђено је да му буде изречена казна од четири године и десет мјесеци затвора.

Послије прихватања споразума вијеће бањалучког Окружног суда, којем је предсједавала Весна Станковић-Ћосовић, заказало је изрицање пресуде за данас. Суђење је било затворено за јавност.

Сандића тужилаштво терети да је употребом силе принудио на полне радње малољетницу од 15 година, у периоду од 2009. до 2011. године. Он је ухапшен 27. јануара ове године након што је мајка злостављане дјевојчице пријавила полицији овај случај. Тада је претресен његов стан и друге просторије у бањалучком насељу Нова варош и пронађена је и одузета већа количина муниције, експлозивних материја, минско-експлозивних средстава и пиротехничке опреме.

Мајка жртве у својој пријави је појаснила да је Сандића добро познавала, имала повјерења у њега и да су живјели у комшилуку. Она је у својој исповијести казала да је поштовала Сандића и наивно пуштала кћерку да проводи вријеме с њим.
Испричала је да је током прошле године осјетила да кћерку нешто мучи. Предосјећала је да јој се дешава нешто страшно и да то сакрива. Она је у истрази казала да јој се током разговора кћерка повјерила да је годинама злостављао Сандић. Током истраге утврђено је да је Сандић дјевојчици куповао допуне за мобилне телефоне да би је одобровољио.

Мајка оптуженог Мара Сандић раније је казала да не вјерује у оптужбе које се њеном сину стављају на терет, те да он није у стању да тако нешто уради. Сандић се наводно бавио прикупљањем секундарних сировина, а комшије су испричале да су виђале дјевојчицу која је долазила код њега, али нису слутили да би могао да је сексуално искоришћава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана