Због силовања дјевојчице 12 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Због силовања дјевојчице 12 мјесеци затвора

Добој - Миладин Ћудић (26) из Доње Лупљанице код Дервенте правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на годину затвора због силовања петнаестогодишње дјевојчице.

Овом пресудом казна му је умањена за шест мјесеци затвора у односу на првостепену пресуду Окружног суда у Добоју. Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је судско вијеће дјелимично прихватило жалбу одбране и преиначио првостепену пресуду.

 - Ћудић је у првостепеном поступку био осуђен на казну од годину и шест мјесеци затвора, али су се на ту одлуку жалиле обје стране у поступку. Жалбу тужилаштва судско вијеће је одбацило као неосновану - рекла је Деспотовићева.

Према наводима у пресуди, Ћудић је 2. августа 2011. године силовао тада петнаестогодишњу дјевојчицу на локалном путу у околини Дервенте. Прије тога Ћудић је дјевојчицу пресрео на путу, а потом је на силу одвукао и натјерао на сексуални однос.

Послије силовања оптужени је дјевојчицу пустио да оде кући, а она је све испричала родитељима, који су дан касније обавијестили полицију и пријавили случај. Ћудић је убрзо ухапшен и тада је негирао силовање. У почетку био је осумњичен за кривично дјело полног насиља над дјететом, али је касније оптужен за силовање. Суђење је, због заштите жртве, било затворено за јавност.

Окружни суд у Добоју 12. октобра 2012. године Ћудића је био осудио на три године затвора, али је ту пресуду укинуо Врховни суд РС и поступак вратио на ново суђење. У поновљеном поступку Ћудић је 1. новембра прошле године поново проглашен кривим за силовање, али му је изречена казна од годину и шест мјесеци затвора.     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана