Због покушаја убиства 19 мјесеци затвора

Горан Обрадовић
Због покушаја убиства 19 мјесеци затвора

Сплит - Садат Ахмети (40) из Сплита осуђен је у Жупанијском суду у Сплиту на годину и седам мјесеци затвора јер је прије 18 година послије туче ножем у груди убо Хакију Шаљаја из БиХ.

Ахмети је раније био осуђен у одсуству због покушаја убиства, али је на његов захтјев поништено суђење. На поновљеном суђењу суд је потврдио прву казну.

Он је у притвору провео готов цијелу казну и остало му је још седам дана затвора, па је пуштен на слободу.

У пресуди се наводи да је Ахмети у августу 1996. године покушао да убије Хакију Шаљаја јер је према његовим ријечима он покушао да обљуби његову малољетну дјевојку, због чега му се осветио.

Довео је своју екипу у Аљешијеву улицу у Сплиту, те је у тучњави Хакију забио нож у груди. Том приликом Шаљај је задобио тешке повреде опасне по живот, али је преживио.

На овом суђењу Ахмети је све признао.

- Јесам, убо сам га, па није се он сам убо ножем. Али нож није био мој него његов. Жао ми је због свега, али ја сам само штитио своју част и част своје тадашње дјевојке коју је он хтио силовати. Нисам склон насиљу и молим вас да ме пустите из притвора - рекао је је Ахмети.

Садат Ахмети био је одређено вријеме у бијегу у Њемачкој, али је тамо ухапшен и изручен Хрватској.

Послије изручења затражио је ново суђење и то му је одобрено, јер је први пут осуђен у одсуству.

Садат Ахмети је одраније познат полицији и више пута је хапшен због разних кривичних дијела.

Он је одлежао и затворску казну због дилања хероина, а због истог кривичног дјела и његови нећаци су ухапшени и налазе се у затвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана