Због покушаја пљачке Кинезу три године затвора

Небојша Томашевић
Због покушаја пљачке Кинезу три године затвора

Бањалука - Раде Кнежевић (28) звани Кинез из Бањалуке осуђен је јуче у бањалучком Окружном суду на три године затвора због покушаја разбојништва.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавала судија Весна Станковић Ћосовић након што је Кнежевић признао кривицу.

Кнежевић је са бањалучким Окружним тужилаштвом био закључио споразум о признању кривице који је предвиђао исту казну. Овај споразум вијеће је одбацило јер у себи није садржавао захтјев за одузимање предмета којим је почињено кривично дјело. Послије тога он је признао кривицу на главном претресу.

Према наводима у пресуди Кнежевић је 23. маја 2012. године наоружан ножем покушао да опљачка драгстор "Драган" у бањалучкој улици Јована Дучића.

Наводи се да је он у драгстор ушао око 22.45 часова с капуљачом на глави и од радника Дражена Ж. уз пријетњу ножем тражио да му преда новац. Говорио му је: "Паре", а када га је Дражен питао: "Какве паре", он му је повишеним тоном поновио: "Паре" гледајући у касу. У том тренутку наишла је полиција и ухапсила Кнежевића, па је он остао без плијена.

Судија Станковић-Ћосовић је казала да је олакшавајуће за Кнежевића вијеће цијенило то што је признао дјело, те његово искрено кајање, као и то што је засновао породицу. Отежавајуће за Кнежевића вијеће је цијенило то што је раније осуђиван.

Кнежевић је познат полицији по разбојништвима. Хапшен је и 2009. године због пљачке "Пошта Српске" у бањолучком насељу Борик у Београдској улици из које је узео  500 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана