Због погибије кума, пола године затвора

Небојша Томашевић
Због погибије кума, пола године затвора

Бањалука - Милутин Балабан (74) из Бањалуке осуђен је у петак у бањалучком Окружном суду на пола године затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо сувозач у његовом возилу "фијат панда" Милоје Стојаковић.

Пресуди је претходио споразум о признању који је оптужени Балабан закључио са Окружним тужилаштвом Бањалука.

Тужилац који заступа овај предмет Слободан Салић је истакао да је прије споразума измијенио и оптужницу. Он  је објаснио да се тужилаштво одлучујући о висини казне  предвиђене у споразуму руководило бројним олакшавајућим околностима на страни оптуженог Стојаковића.

- Раније није осуђиван, а погинули му је био вјенчани кум и све ово га је страшно психички погодило. Породица настрадалог не тражи његово кривично гоњење и надокнаду штете. Такође се понашао и коректно током суђења - казао је тужилац Салић.

Оптужени Балабан, пред судским вијећем којим је пресједавала судија Весна Станковић-Ћосовић казао је да признаје кривицу и да му је жао. Он се током изјашењења и   расплакао.

Према пресуди Балабан је је 24. фебруара ове године возећи пијан "фијат панду" изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо  Стојаковић. Наводи се да је Балабан је крећући се из правца Петрићевца у Бањалуци према насељу Чесма у улици Ивана Горана Ковачића возилом скренуо у супротну коловозну траку и ударио у камион, који је возио Милан Шево. У тренутку несреће имао је 2,11 промила алкохола у крви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана