Због обљубе кћерке седам година затвора

Небојша Томашевић
Због обљубе кћерке седам година затвора

Бањалука - Милан Р. из Станова код Добоја правоснажно је осуђен у Врховном суду Републике Српске на седам година затвора због обљубе малољетне ментално заостале кћерке, која је са њим затрудњела. Пресуда је изречена након што је судско вијеће одбило жалбу одбране и потврдило првостепену пресуду Окружног суда у Добоју.

- Жалба одбране одбијена је као неоснована. Милан Р. је крив за обљубу над немоћним лицем - рекла је секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић.

Ради заштите жртве и због осјетљивости случаја суђење је било затворено за јавност па детаљи пресуде нису саопштени.

Милан Р. је у добојском Окружном суду осуђен у јуну ове године на основу признања кривице.

Његов адвокат Бранко Ристић каже да је очекивао мању казну с обзиром на признање кривице.

- На првостепену пресуду смо се жалили само на висину казне, јер смо сматрали да се и с казном између пет и шест година може постићи сврха кажњавања. Та казна коју смо предлагали је и изнад законског минимума од пет година и није ублажавање - рекао је Ристић.

Милан Р. ухапшен је средином априла након што су истражиоци дошли до сазнања да је сексуално искоришћавао кћерку. Истрага је покренута по пријави комшија који су примијетили да малољетници расте стомак. Убрзо се дошло до доказа да је дјевојчицу злостављао отац, па је он ухапшен. Након откривања овог стравичног случаја дјевојчица је пребачена у Београд, гдје јој је прекинута трудноћа. Крунски доказ против оца монструма била је ДНК анализа, односно тест очинства којим је потврђено да је Милан Р. отац дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана