Због лажних картица пола године затвора

Небојша Томашевић
Због лажних картица пола године затвора

Бањалука - Синиша Санковић осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест мјесеци затвора због учествовања у организованом фалсификовању кредитних картица на основу чега је оштећено 60 грађана.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Санковић закључио са Специјалним тужилаштвом Републике Српске. Овај споразум прихватило је вијеће бањалучког Окружног суда.

Према наводима у пресуди, Санковић је био члан групе коју је организовао Горан Михајиловић (35) звани Пантер из Лакташа. Овој групи припадали су Драган Гудураш, четири држављана Бугарске, међу којима Славен Рустов и још неколико за сада непознатих особа. У пресуди је наведено да су они постављали специјалне електронске уређаје "скимере" на банкомате за подизање новца НЛБ банке у Бањалуци и Брчком. У Бањалуци су поставили "скимере" на банкоматима НЛБ банке у центру града и насељу Обилићево. Уз помоћ тих уређаја скидали су податке са банковних картица грађана. Затим су тим "скимерима" скидали туђе податке и фалсификовали банковне картице од априла 2010. до 13. јула ове године. Извор близак истрази је казао да су они на специјалној опреми израђивали фалсификоване банковне картице у које су учитавали податке украдене апаратима "скимер". Затим су те картице користили да подижу новац са банкомата. Они су на овај начин оштетили 60 грађана за 41.066 марака.

Пантер је раније осуђен на пет година затвора због разбојништва, покушаја разбојништва и фалсификовања кредитних и банковних картица. Гудураш је осуђен на шест мјесеци затвора и одузето му је 500 марака незаконито стечене користи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана