Због кријумчарења цигарета 12 мјесеци затвора

Небојша Томашевић
Због кријумчарења цигарета 12 мјесеци затвора

Сарајево - Јосип Јукић из Посушја осуђен је у Суду БиХ на 12 мјесеци затвора због организованог кријумчарења растурање неоцарињене робе углавном цигарета.

Истом пресудом млађи инспектор Граничне полиције Ивица Сабљо из Посушја ослобођен је оптужбе за злоупотребу службеног положаја због недостатка доказа.

Према наводима у пресуди Јукић је био члан организоване групе за кријумчарење којом је руководио Лазар Бајовић из Билеће. Ова група дјеловала је од почетка априла до краја јуна 2011. године и бавила се шверцом углавном цигарета из Црне Горе у БиХ. Од почетка априла до краја маја 2011., група је прокријумчарила велику количину цигарета. Гранична полиција је приликом њиховог хапшења одузела око 21.000 кутија цигарета различитих марки, које нису биле обиљежене пореским маркицама БиХ, укупне малопродајне вриједности од 56.700 марака. Дио оптужених из ове групе ухапшени су у великој акцији Граничне полиције БиХ кодног назива "Гранд".

У овом предмету је, на почетку било 10 оптужених, али их је осам осуђено након што су са Тужилаштвом БиХ закључили споразуме о признању кривице. Тако је вођа групе Лазар Бајовић из Билеће осуђен на 15 мјесеци затвора, а Милан Вујовић из Никшића на 12 мјесеци затвора. Душко Вујовић из Билеће и Славиша Ђурица из Берковића осуђени су на по двије године условно, Док су Дарко Вујовић, Милош Ждрале, Радивоје Бајовић и Божидар Радовановић, сви из Билеће, те Анте Јукић из Посушја осуђени на условне казне од по 12 мјесеци затвора. Они неће бити упућени у затвор ако у року од три године не почине ново кривично дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана