Због изнуде новчана казна од 3.000 марака

Небојша Томашевић
Због изнуде новчана казна од 3.000 марака

Бањалука - Божидар Живковић (32) из Градишке осуђен је у бањалучком Окружном суду на новчану казну од 3.000 марака због изнуде.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Живковић закључио са Окружним тужилаштвом у Бањалуци.

Живковић је прије изрицања пресуде свједочио против Сенада Хуремовића (29) из Градишке који је заједно са њим оптужен за изнуду. Против Хуремовића је одвојен судски поступак. Према наводима у пресуди, Живковић и Хуремовић се терете да су пријетили власнику "Градске пекаре" у Градишци Г. К. да ће му минирати пекару ако им не плати 1.500 марака.

Наводи се да је Живковић по упутствима Хуремовића 9. јануара 2012. године послао СМС поруку Г. К. у којој је навео: "Имате сат времена, ако хоћете да вам не минирамо пекару. Остави 1.500 марака на свом ауту иза пекаре. Ако икоме кажеш за ово иселићемо те из Градишке. Пази се и уради како кажемо и неће бити проблема".

Они су ухапшени дан након што су покушали да узму новац, који нису успјели да преузму. Живковић је у свом свједочењу казао да му је Хуремовић предложио да од пекара траже новац.

- Рекао ми је да има идеју како да дођемо до новца. Испричао ми је да има неки пекар код којег је радио који је плашљив и да ће дати паре ако му пошаљемо пријетеће поруке. Тог дана заједно смо отишли до пекаре. Прије тога смо стали и купили нови телефонски број с којег смо послали пријетеће поруке - испричао је Живковић.

Навео је да је потом видио да око возила гдје је требало да буде новац било много полицајаца па није прилазио. Сутрадан је ухапшен са Сенадом Хуремовићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана