Завршне ријечи у случају Жељко Орељ 5. децембра

Небојша Томашевић
Завршне ријечи у случају Жељко Орељ 5. децембра

Бањалука - Изношење завршних ријечи на суђењу Жељку Орељу, који је оптужен да је примио мито од 20.000 КМ, заказано је 5. децембра у бањалучком Окружном суду, јер су и тужилаштво и одбрана завршили доказни поступак.

Према оптужници, Орељ се терети да је од 12. до 30. маја, као службено лице, приликом пореске контроле у привредном друштву "Топдом БиХ" из Бањалуке од предсједника Управног одбора овог предузећа Мирка Вујиновића у више наврата захтијевао да му исплати 20.000 марака како не би предузеће казнио за уочене неправилности. Ухапшен је 30. маја ове године на паркингу бањалучке пицерије "Сан Ремо" приликом преузимања мита.

Начелник Одјељења великих пореских обвезника у Пореској управи РС Миле Грајић, као посљедњи свједок одбране, казао је да је Орељ радио коректно. Грајић, који је био шеф Орељу,  истакао је да он никада није имао примједбе на рад овог пореског инспектора, нити му се ко на њега жалио. Казао је да записник који је Орељ урадио у "Топдому БиХ", од чијег директора је по оптужници тражио мито, није видио.

Орељов бранилац адвокат Петко Будиша је као доказ суду приложио извјештај Пореске управе о контролама које је Орељ обавио од 2009. до 2014. године. Према том извјештају, он је у том периоду обавио 50 контрола и пореским обвезницима укупно наплатио 8,9 милиона марака путем својих контролних налога. Изношењем ових доказа завршен је доказни поступак одбране.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана