Затвор због покушаја убиства брата

Небојша Томашевић
Затвор због покушаја убиства брата

Бањалука - Драшко Вила (44) из Новог Града осуђен је данас у бањалучком Окружном суду на двије године и два мјесеца затвора због покушаја убиства брата Душка Виле и недозвољеног држања оружја.

Пресуди је претходио споразум о признању кривице који је Вила у присуству адвоката Мирка Дабића закључио са Окружним тужиоцем Вукашином Кондићем.

Овај споразум прихватило је вијеће којим је предсједавала судија Олга Пантић које је и изрекло пресуду. Вили је у затворску казну урачунат и један мјесец који је провео у притвору и послије кривичног дјела.

Према наводима у пресуди Драшко Вила је брата Душка покушао да убије са 22 хица из аутоматске пушке 10. октобра 2006. године у селу Церовица код Новог Града. На срећу хици су промашили Душка. Потом је Драшко позвао комшију да позове полицију, а затим се предао.

У пресуди се наводи да су се браћа који су били пијани прије него што су испаљени хици посвађала и потукла. Вјештачењем је утврђено да је Драшко у крви имао 1,59 промила, а његов брат Душко 2,84 промила алкохола у крви. Након што су се потукли у заједничкој кући у селу Церовица, Душко је изашао и отишао у стару кућу. Тада је за њим изашао Драшко и узео аутоматску пушку те према кући у којој је био Душко испалио десет хитаца. Послије тога је ушао у кућу и према кревету гдје је спавао Душко испалио је још 12 хитаца. Душко је успио да скочи са кревета и да се измакне па га хици нису погодили. Драшко није примијетио да ли га је убио или не па је отишао до комшије Милорада Врсајка и рекао му: "Зови полицију, убио сам брата". Када је стигла полиција он се предао и дао им пушку.

Образлажући пресуду судија Пантић је истакла да су као олакшавајуће околности цијењене признање оптуженог, коректно владање као и његово кајање за учињено дјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана