За убиство повратника 26 година робије

Горан Обрадовић
За убиство повратника 26 година робије

Нови Травник - Кенан Хусељић (24) из Новог Травника осуђен је јуче на 26 година затвора због убиства повратника Карла Јурчевића (81) у Доцу на Лашви код Травника.

Судско вијеће Кантоналног суда у Новом Травнику у образложењу пресуде навело је да је током суђења у потпуности доказана кривица оптуженог.

- Материјалним доказима и изјавама свједока тужилаштво је доказало да је Кенан Хусељић убио жртву Карла Јурчевића - наведено је у пресуди.

Свирепо убиство почињено је у јануару 2012. године, а до данас није утврђено ко је био саучесник Хусељићу у злочину који је узнемирио повратнике хрватске националности у Лашванску долину.

Тијело старца неколико часова послије убиства пронашла су двојица комшија, који су кроз прозора примијетили Јурчевића како лежи.

Када су ушли у кућу видјели су да су старцу кабловима свезане руке и ноге, а у уста му је била угурана крпа од које се и угушио. На тијелу старца пронађено је више повреда, јер је мучен прије смрти.

Увиђајем је тада утврђено да је убица обио прозор и тако ушао у кућу гдје је затекао Јурчевића.

Иако је полиција током увиђаја на мјесту злочина пронашла више трагова, до данас није утврђен идентитет саучесника у овом убиству, нити је осуђени убица то споменуо током суђења. Осим њега, тада су ухапшене још двије особе, али је Јурчевић сву кривицу преузео на себе.

Убици је притвор продужен до правоснажности пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана