За убиство манекена Станојевић осуђен на 11 година затвора

Танјуг
За убиство манекена Станојевић осуђен на 11 година затвора

Београд - Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 11 година затвора Николу Станојевића (24) због убиства манекена Бруна Тошевског (27) у мају 2013. године у његовом стану на Карабурми.

Том одлуком одбијене су као неосноване све жалбе и потврђена првостепена пресуда Вишег суд којом је Станојевић у новембру прошле године осуђен због кривичног дела убиство и којом му је одузет пиштољ, а оштећени упућени да накнаду штете остварују у парницу, наводи се у одлуци Апелационог суда објављеној на сајту.


Медији су раније пренијели да је Тошевски син познатог уролога са Војно медицинке академије.

Станојевић је осуђен јер је у ноћи између 1. и 2. маја 2013. године у упуцао Тошевског у његовом стану.

Он се претходно договорио са својом жртвом да у вечерњим сатима дође у његов стан. По уласку у стан у Тошеског који је сједио на тросједу је испалио два пројектила, а када је Тошески пао и остао да лежи са једном ногом на тросједу, а другом ногом заглављеном испод тросједа, наставио је да пуца у леда оштећеног, наводи се у пресуди.

Станојевић је у жртву испалио укупно осам хитаца наневши му бројне повреде од којих је Тошески преминуо на лицу мјеста, а потом је са оружјем напустио стан.

Тијело Тошевског пронађено је три дана након убиства, пошто су комшије пријавиле да се из стана шире непријатни мириси. Мотив за убиство не помиње се у пресуди, објављеној на сајту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана