За убиство и разбојништво 15 година затвора

Г. О.
За убиство и разбојништво 15 година затвора

БИЈЕЉИНА - Саша Радић из Бијељине правноснажно је осуђен на 15 година затвора у бијељинском Окружном суду због разбојништва приликом којег је убијен Сретен Радић из Братунца, а његова супруга Сњежана тешко повријеђена.

Радић је 23. новембра 2004. године око 4.30 часова у договору са Рајком Павићем, Божом Цвјетиновићем и Елдином Омерагићем дошао до Радићеве куће у Братунцу. Радић и Павић су ушли у двориште и таблету "бенседин", коју им је набавио Цвјетиновић, измрвили у прах и помијешали са комадима меса како би онеспособили пса.

- Истог дана око 19 часова Радић, Павић и Омерагић су поново дошли до куће. Сви су били маскирани фантомкама, а Павић и Омерагић су имали аутоматске пушке. Они су се сакрили у дворишту куће и кад су видјели да је око 21 час син Сретена Радића напустио кућу, попели су се уз дрва наслоњена на зиду куће, разбили сијалицу и стаклом исјекли пластичну мрежицу на прозору купатила и ушли у кућу - наведено је у пресуди.

Додаје се да су у соби затекли Сретена и Сњежану Радић и одмах кренули да их ударају шакама, ногама и кундацима пушке.

- Сретена су оборили на под и везали му руке лисицама, а око врата су му ставили омчу коју су направили од женске мајице и поткошуље. Тада је Сњежана са Павићем отишла на спрат и дала им 28.800 марака. Разбојници су потом Сретену селотејпом везали ноге, руке и запушили уста - наведено је у пресуди.

Разбојници су са новцем побјегли из куће оставивши Сретена везаног, а Сњежану са преломом носних костију, повредом меког ткива на глави и посјекотинама на тјемену. Сретен је имао више повреда и посјекотина на глави, грудном кошу, а угушила га је омча коју су му ставили око врата.

Павић, који је познат по десетинама кривичних дјела, раније је осуђен за овај случај и налази се на одслужењу 20-годишње затворске казне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана