За смрт пјешака 14 мјесеци робије

Небојша Томашевић
За смрт пјешака 14 мјесеци робије

Добој - Дејан Трифковић (29) из Добоја осуђен је на 14 мјесеци затвора у добојском Окружном суду због изазивања саобраћајне несреће у којој је погинуо Адем Шеховић, а повријеђен Самир Брадарић, саопштено је из овог суда наводећи њихове иницијале.

Према пресуди, Трифковић је возећи пијан и неприлагођеном брзином "голфом 2 " 8. априла прошле године ударио Шеховића и Брадарића на путу Тузла - Добој у Гаврићима код Добоја.

У пресуди се наводи да је Трифковић у тренутку несреће у крви имао 2,22 промила алкохола и да је возио између 75 и 80 километара на час. Додаје се да је током суђења утврђено да је прилагођена брзина условима пута на мјесту на којем се догодила несрећа била око 53 километра на час.

Трифковић је Шеховића и Брадарића "голфом" сустигао и ударио док су се они кретали десном ивицом коловоза. Од силине удара обојица су одбачена неколико метара и том приликом Шеховић је задобио тешке повреде, а Брадарић лакше. Шеховић је тада задобио прелом костију лобање, доње вилице, и носних костију. Усљед ових повреда он је преминуо непосредно послије несреће.

Очевици несреће раније су испричали да је возач "голфа" након саобраћајне несреће побјегао. Међутим, послије неког времена он се вратио на мјесто несреће, али повријеђеном Шеховићу није било спаса.

Познаници Трифковића су дан послије несреће испричали да је он то вече 8. априла прошле године био на слави код пријатеља гдје је пио.

Шеховић и Брадарић су били на забави у мјесту Станића Ријека код Добоја. На њих је Трифковић "голфом" налетио у тренутку када су се они враћали кући.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана