За силовање кћерке седам година робије

С. А.
За силовање кћерке седам година робије

Тузла - Кантонални суд у Тузли осудио је у првостепеном поступку З. Х. из Сребреника на седам година затвора због силовања кћерке.

Након добијања писмене одлуке суда, оптужени и одбрана имају право улагања жалбе на ову одлуку Врховном суду ФБиХ. Суд би у наредних неколико дана требало да донесе одлуку и о продужењу притвора осуђеном до изрицања правоснажне пресуде.

Осуђеног је половином 2015. године тузланској полицији пријавила кћерка да је сексуално злоставља већ неколико година и да такво малтретирање оца не може више да трпи.

Полиција је послије пријаве ухапсила З. Х. и започела истрагу како би испитала наводе пријаве. Жртва је након тога смјештена у једну од сигурних кућа на подручју Тузле.

Процес је трајао скоро годину и читаво вријеме суђење је било затворено за јавност.

Како сазнајемо, током суђења изнесен је низ шокантних детаља о вишегодишњем злостављању које је З. Х. спроводио над кћерком. Када је кћерка пријавила оца да је сексуално злоставља, случај је одјекнуо широм Сребреника и већину становника овог малог мјеста је шокирао. Посебно је згрануо и затекао људе који су лично познавали осуђеног и његову породицу, јер је у поменутом мјесту важила за угледну фамилију. Било је и оних који нису вјеровали у наводе оптужнице јер је З. Х. за њих био неко ко је био добар и примјеран човјек.

Како сазнајемо, осуђени је био власник једне од фирми у Сребренику, ожењен је и поред кћерке има још дјеце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана