За силовање кћерке 15 година затвора

Небојша Томашевић
За силовање кћерке 15 година затвора

Бањалука - Бањалучанин Д. М. (38) правоснажно је осуђен на 15 година затвора у Врховном суду РС због полног насиља над осмогодишњом кћерком.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић је рекла да је пресуда изречена након што је вијеће одбило као неосновану жалбу оптуженог и његовог адвоката.

- Овим је Д. М. потврђена пресуда која му је изречена у поновљеном поступку у бањалучком Окружном суду у јуну ове године - рекла је Деспотовићева.

Према пресуди, Д. М. је полно насиље над кћерком чинио у више наврата око годину и три мјесеца. У пресуди се наводи да је Д. М. током тог периода више пута улазио у собу гдје је спавала кћерка и дирао је по интимним дијеловима тијела. Усљед његових радњи дијете је претрпјело како физичке тако и психичке трауме. Он је полно насиље над кћерком почео када је она имала шест година и шест мјесеци.

Д. М. је у октобру 2013. године  у бањалучком Окружном суду прво био осуђен на 18 година затвора. Ту пресуду је Врховни суд РС укинуо и случај вратио на ново суђење. Током поновљеног суђења бањалучко Окружно тужилаштво је измијенило оптужницу и смањило период у којем је осуђени вршио полно насиље над кћерком. Суђење је, због осјетљивости случаја и заштите жртве, било затворено за јавност. У образложењу првостепене пресуде којом је Д. М. осуђен на 15 година судија Окружног суда Бањалука Весна Станковић је навела да је вијеће утврдило да је оптужени починио дјело за које се терети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана