За рањавање 10 особа Вујановићу 34 мјесеца иза браве

Н. Т.
За рањавање 10 особа Вујановићу 34 мјесеца иза браве

Бањалука - Дражен Вујановић (30) из Козарске Дубице осуђен је правоснажно у Врховном суду РС на двије године и 10 мјесеци затвора јер је у августу 2013. године бацио бомбу и при том тешко ранио пет особа на тераси кафића “МиМ” у Доњој Слабињи код Козарске Дубице.

 

Ова пресуда му је изречена након што је Вијеће одбило као неосновану жалбу Вујановића на првостепену пресуду.

Секретар Врховног суда Јелена Деспотовић потврдила је да је након разматрања жалбе суд потврдио првостепену пресуду изречену Вујановићу.

Првостепеном пресудом Вујановић је осуђен на двије године и шест мјесеци затвора због изазивања опште опасности и рањавања више особа, а шест мјесеци због недозвољеног држања оружја, јер је у кући држао двије бомбе и већу количину муниције. Суд му је затим изрекао јединствену казну од 34 мјесеца затвора.

Према наводима у пресуди, Вујановић је 23. августа 2013. године тешко пијан бацио ручну бомбу на тераси кафића “МиМ”, власништво Милоша Радојичића, у мјесту Доња Слабиња код Козарске Дубице. У експлозији је рањено десет особа, од којих је пет задобило тешке повреде. Том приликом повријеђен је и Вујановић. У пресуди се наводи да је у вријеме када је починио кривично дјело Вујановић био у тешком пијаном стању, са 2,51 промилом алкохола у крви, због чега су биле битно смањене његове способности да схвати значај кривичног дјела и управља својим поступцима. Од експлозије бомбе тешко су рањени радници обезбјеђења из агенције “Сектор секјурити” Зоран Мајкић и Предраг Змијанац те гости Зоран Чекић, Младен Стојановић и Бојан Новаковић.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана