За обљубу немоћне особе пет година робије

Небојша ТомашевиЋ
За обљубу немоћне особе пет година робије

Бањалука - Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду којом је Драган Савичић (33) из Шипова осуђен на три године затвора због обљубе над немоћним лицем, а његов суграђанин Крстан Радош на двије године затвора због покушаја обљубе исте особе.

Портпарол Врховног суда Јелена Деспотовић јуче је рекла да је вијеће суда одбацило као неосноване жалбе оптужбе и одбране оптужених те потврдило првостепену пресуду.

Првостепену пресуду Савичићу и Радошу изрекло је вијеће бањалучког Окружног суда 13. маја ове године.

Према наводима у пресуди, Савичић и Радош су кривично дјело починили 22. новембра 2006. године над душевно обољелом Г. Т. (49) у њеној кући у једном селу код Шипова. У пресуди се наводи да су Савичић и Радош до куће нападнуте жене дошли око 1.30 часова. Том приликом Г. Т. су затекли да спава на каучу. Савичић је први починио обљубу. Послије тога јој је пришао Радош у намјери да је обљуби, али га је она одгурнула. Тада је он ухватио за ноге и покушао да је силује, али га је жена опет нагло одгурнула. Потом су побјегли. Савичић и Радош су првостепеном пресудом обавезни да плате судске трошкове у укупном износу од 2.691 марку и по 300 марака судског паушала.

Савичић и Радош су познати по чињењу кривичних дјела и раније су осуђивани. Током суђења оптуженима психијатар Нера Зивлак-Радуловић утврдила је да је нападнута жена душевно тешко болесна особа.

Истакла је да је њена болест видљива и да она не може да влада својом вољом.

Вјештак форензичке генетике Зоран Обрадовић казао је да је на гардероби изузетој са мјеста догађаја утврдио присуство ДНК трагова оптуженог Крстана Радоша.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана