За 13 убода ножем Ристићу 14 година робије

Небојша Томашевић
За 13 убода ножем Ристићу 14 година робије

Брчко - Горан Ристић (23) из Брчког осуђен је у Основном суду Брчко дистрикта на 14 година затвора због убиства Милоша Дроце.

Према пресуди, Ристић је ово убиство починио заједно са Мирком Боснићем, против којег ће се водити одвојени поступак.

Дроцо је убијен 23. маја прошле године око четири часа ујутро испред пекаре "Дан и ноћ" у брчанском насељу Грчица. Убиству је претходила краћа свађа и туча двије групе младића. На једној страни су били Ристић и Мирко Боснић, а на другој убијени Дроцо, Марко В. и Борис М. Током туче Ристић и Боснић су ножем брутално изболи Дроцу и побјегли. Мотив свађе групе младића и стравичног убиства није објављен.

У пресуди се наводи да су  Ристић и Боснић критичне вечери током туче опколили Дроцу, тако да се није могао бранити нити побјећи.

- Несрећном младићу нападачи су задали укупно 12 удараца шакама, а затим су га уболи 13 пута ножем. Жртва је имала  расјекотине на врату, леђима и надлактици дубине око осам центиметара. Од тих повреда Дроцо је преминуо на лицу мјеста - наводи се у пресуди.

Суд је овом приликом осуђеном Ристићу продужио притвор у коме се налазио од хапшења.

Ристић је ухапшен и притворен дан након злочина, 24. маја, док је Боснић тада побјегао. Због недоступности Боснића у новембру прошле године оптужен је само Ристић и судски процес против њега вођен је одвојено. Боснић је ухапшен 11. марта у Новом Саду, у Србији, на основу потјернице, а оптужница против њега због овог случаја још није подигнута.

Ристић и Боснић су одраније познати полицији по чињењу кривичних дјела. Ристић је у марту 2014. године осуђен на 11 мјесеци затвора јер је са Леоном Мендез претукао радника обезбјеђења једног кафића у Брчком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана