Вученовић правоснажно ослобођен оптужбе за убиство старице

Небојша Томашевић
Вученовић правоснажно ослобођен оптужбе за убиство старице

Бањалука - Миломир Вученовић (32) из Бањалуке, правоснажно је у Врховном суду Републике Српске ослобођен оптужбе да је учествовао у разбојништву у којем је убијена Госпава Кнежевић (84).

Секретар овог суда Јелена Деспотовић потврдила је да је суд одбио жалбу тужилаштва као неосновану и потврдио првостепену ослобађајућу пресуду бањалучког Окружног суда изречену 25. јула ове године. Тада је вијеће Окружног суда којим је предсједавала судија Олга Пантић утврдило да Тужилаштво није понудило ниједан доказ којим је утврђена кривица оптуженог Вученовића.

Приликом образлагања првостепене пресуде Пантићева је казала да је утврђено да је у овом кривичном дјелу учествовала Маја Ункић која је осуђена на основу признања кривице, али да нема доказа да је са њом био Вученовић.

Вученовић је био оптужен да је старицу Госпаву Кнежевић усмртио у ноћи између 5. и 6. октобра прошле године у Бањалуци. Наводи се да је Маја Ункић отворила прозор на кући Кнежевићеве кроз који је он ушао и напао старицу ударајући је циглом по глави. Након што је оборио старицу откључао је врата и пустио Ункићеву у кућу, па су заједно украли мобилни телефон "нокија", несесер са личним стварима, златни накит и око 3.000 марака и побјегли. Несрећну старицу су оставили да лежи на поду у крви и без свијести. Од тих повреда Кнежевићева је касније преминула.

Маја Ункић је на основу признања кривице због разбојништва у којем је убијена Кнежевићева и двије тешке крађе осуђена на двије године и шест мјесеци затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана