Возачу три и по године затвора

Небојша Томашевић
Возачу три и по године затвора

Бањалука - Бојан Бојковић (37) из Србије осуђен је у бањалучком Окружном суду на три године и шест мјесеци затвора због изазивања саобраћајне несреће у којој су погинуле двије особе.

Изречена му  је и забрана управљања возилом “Б” категорије у року од двије године која ће се рачунати послије издржане казне. Обавезан је и на плаћање трошкова суђења од 5.100 марака.

Према наводима у пресуди Бојковић је возећи пијан “шкоду суперб” 3. децембра 2011. године на путу Шипово - Купрес изазвао тешку саобраћајну несрећу у којој су погинули Владимир Јовић и Горан Ступар из Шипова, а три лица су повријеђена.

Бојковић је “шкодом” прешао на супротну коловозну траку и ударио у “голфу 3” којим је управљао Јовић. Ступар је био сапутник у “шкоди”, а повријеђени Борис Обрадовић, Гојко Бајић и Павле Јелић били су путници у “голфу”. У пресуди се наводи да је Бојковић у вријеме несреће имао 2.35 промила алкохола у крви, а возио недозвољеном брзином од 94 километра на час.

Образлажући пресуду судија Олга Пантић казала је да је вијеће као олакшавајуће околности код Бојковића цијенило то што је неосуђиван и што је млад и породичан.

У овом случају изведена су три саобраћајна вјештачења. По једно вјештачење извела је одбрана и оптужба, а треће је урађено по наредби суда. Вјештак којег је ангажовао суд Милија Радовић утврдио је да је возач “шкоде супрерб” Бојковић аутомобилом прешао  пола метра у супротну траку што је довело до несреће. Бојковић се бранио са слободе јер је бањалучки Окружни суд раније прихватио његову кауцију од око 100.000 марака. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана