Возачу годину и по затвора због смрти сапутника Младен Тошић из Горњих Палачковаца код Прњавора

Небојша Томашевић
Возачу годину и по затвора због смрти сапутника Младен Тошић из Горњих Палачковаца код Прњавора

Бањалука - Милан Вукомановић (21) из Прњавора осуђен је у бањалучком Окружном суду на годину и шест мјесеци затвора јер је скривио саобраћајну несрећу у којој је погинуо његов пријатељ Младен Тошић (21) из Горњих Палачковаца код Прњавора.

Изречена му је мјера забране управљања возилом "Б" категорије у трајању од годину. Забрана ће почети да важи након правоснажности пресуде, с тим да се вријеме проведено у затвору не урачунава у вријеме трајања мјере.

Према пресуди Вукомановић је несрећу изазвао пијан 7. априла прошле године око три часа ујутро у Горњим Палачковцима код Прњавора. Он је возећи  "сеат толедо" слетио са пута Прњавор - Дервента у Горњим Палачковцима. Том приликом његов сапутник Тошић је погинуо, а он је задобио тешке повреде од којих се касније опоравио у болници. У пресуди се наводи да је Вукомановић у вријеме несреће у крви имао два промила алкохола, а возио је недозвољеном брзином 102 километра на час. На том дијелу пута дозвољена брзина била 80 километара на час.

До несреће је дошло када је Вукомановић улазећи у кривину на путу изгубио контролу над "сеат толедом" те излетио с пута и ударио у банкину. Од силине удара аутомобил се одбио и излетио на другу страну пута ударио у стабла поред и преврнуо се неколико пута. Возило се зауставило на крову.

Током несреће и Тошић и Вукомановић усљед тумбања возила су помјерени са својих мјеста па се одмах није знало ко је управљао возилом. То је утврђено тек накнадно.

Становници Горњих Палачковаца раније су изјавили да се  настрадали Тошић често  дружио са Вукомановићем и они су били добри пријатељи. Према њиховим ријечима Тошић је одрастао у Њемачкој. Они су казали  да је он углавном током празника са оцем долазио у Горње Палачковце гдје живи Вукомановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана