Власнику фирме из Бијељине година условног затвора због неплаћања пореза и доприноса

Небојша Томашевић
Власнику фирме из Бијељине година условног затвора због неплаћања пореза и доприноса

БАЊАЛУКА - Директор фирме "Дрвоимпекс" из Бијељине Душан Илић у бањалучком Окружном суду осуђен је на годину затвора условно те на новчану казну од 5.000 КМ због утаје пореза и доприноса у износу од 11.117 марака.

Према пресуди, који је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоја Драгосављевић, Илић неће ићи у затвор ако у року од три године не учини кривично дјело.

Новчана казна биће му замијењена затворском ако је не плати у предвиђеном року тако што ће за сваких 50 КМ казне бити одређен дан затвора.

Илић је био оптужен за утају 368. 248 КМ пореза и доприноса,  али, како је рекао судија Драгосављевић, за то није било доказа.

Суд је утврдио да је он утајио 11.117 КМ па је осуђен за блажи облик кривичног дјела.

У пресуди се наводи да Илић није платио порезе на лични доходак која су исплаћена раднику Жарку Ц. те да није платио порез и доприносе на новац који је подигао из благајне фирме, а није оправдао утрошак. Ријеч је о 16.526 КМ које је у више наврата подизао из благајне  без документације  па се то сматра као доходк директора  на који  нису плаћени порези и доприноси. Такође се наводи да је у два наврата за 140 КМ умањио износ за плаћање комуналне таксе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана