Вехабија негирао кривицу за двоструко убиство

Небојша Томашевић
Вехабија негирао кривицу за двоструко убиство

Бањалука - Држављанин Норвешке, вехабија Зикрија Кркић (41) негирао је кривицу у бањалучком Окружном суду, за двоструко убиство.

Кркић је пред судијом за претходно саслушање изјавио да није крив за дјела за која га терети оптужница бањалучког Окружног тужилаштва.

Према наводима у оптужници, Кркић је 27. јула прошле године, пола часа прије поноћи у угоститељском објекту "Сан" у Трнопољу убио двојицу мјештана Мухарема Балића и Алмира Реџића. Тада је у њих испалио више од десет метака из аутоматске пушке. Њихова тијела пронашао је власник поменутог кафића Ирфан Реџић, који је чуо пуцњаву. Он је након неколико минута сишао да види шта се дешава, али је затекао само два беживотна тијела. Кркића је у Трнопољу познат по томе што се доводио у везу са вехабијским покретом. Ухапшен је послије три дана од убиства, након бројних привођења и вјештачења трагова и оружја.

Према ријечима мјештана Трнопоља, претпоставља се да је мотив убиства освета, јер су Кркић и Реџић имали раније сукобе, наводно због неке саобраћајне несреће.

Кркић иначе не живи у Трнопољу, гдје је рођен већ живи у Норвешкој, а у Трнопољу углавном проводи годишње одморе.

У вријеме убиства Кркић је наводно дошао да прослави Бајрам и ожени сина. Мјештани Трнопоља су послије овог догађаја причали да се Кркић повезује с вехабијским покретом и да се с члановима овог покрета дружио. Казали су да се он у складу с правилима тог покрета и облачи и понаша.

Кркић се налази у притвору према одлуци Окружног суда Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана