Условне казне због шверца цигарета

Небојша Томашевић
Условне казне због шверца цигарета

Сарајево - Миладин Јокић (47), Љубиша (37) и Милан Михајловић (67) из Добоја, те Љиљана (59) и Саша Гранић (32) из Зворника, осуђени су у Суду БиХ на условне и новчане казне због недозвољене препродаје цигарета.

Пресуду је послије разматрања споразума о признању кривице, који су они закључили са Тужилаштвом БиХ, изрекао судија Ранко Дебевец.

Јокић је осуђен на условну казну од осам мјесеци затвора која неће бити извршена уколико у року од три године не почини ново кривично дјело. Изречена му је новчана казна од 10.000 марака.

Љубиша Михајловић осуђен је на 12 мјесеци условно на двије године и новчану казну од 5.000 марака. Милан Михајловић осуђен је условно на шест мјесеци затвора и ова казна неће бити спроведена уколико у току године не почини ново кривично дјело.

Љиљани Гранић изречена ја условна казна од 12 мјесеци затвора и 2.000 марака новчана казна. Она неће бити упућена у затвор ако у року од двије године не почини кривично дјело.

Саша Гранић осуђен је условно на шест мјесеци затвора у који неће бити упућен ако у року од 12 мјесеци не почини кривично дјело. Изречена му је и новчана казна од 2.000 марака.

Према наводима у пресуди, њих терете да су у новембру и децембру 2010. године незаконито покушали да продају веће количине разних цигарета на које нису платили порез. Цигарете је у БиХ незаконито увезао Јокић којег терете да је организовао нелегалну продају.

Терете их да су у БиХ незаконито увезли веће количине цигарета “валтер волф”, “марлборо”, “винстон”, “пал мал”, “вејве”, “давидоф”, “бонд” и “авангард”.

Цигарете су имале акцизне маркице Србије, а набавили су их од држављанина Србије из Малог Зворника. Сви су били ухапшени у акцији “Тобако” крајем децембра 2010. године коју је спровео МУП Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана