Укинута новчана казна адвокату Јадранки Ивановић

Небојша Томашевић
Укинута новчана казна адвокату Јадранки Ивановић

Бањалука - Суђење инспекторима Пореске управе РС Драгану Никићу (50) из Добоја и Саши Благојевићу (36) из Бијељине, који се терете за примање мита, јуче је одгођено, јер адвокату Јадранки Ивановић није упућен судски позив.

Судија Олга Пантић саопштила је да је Врховни суд РС укинуо новчану казну у износу од 2.000 марака коју је она изрекла адвокату Јадранки Ивановић и вратио на ново одлучивање. Суђење је одгођено након што је адвокат Јасминка Јовишевић, која заједно с Ивановићевом брани Благојевића, затражила да буде утврђено да ли су испуњени услови за наставак.

Јовишевићева је нагласила да Ивановићева није добила позив суда, па је с обзиром на одлуку Врховног суда тражила да буде утврђено да ли се може без ње наставити поступак.

Судија Олга Пантић потврдила је да Ивановићевој није уручен позив те због тога нису испуњени услови за наставак суђења.

Никић и Благојевић се терете да су од 7. новембра до 12. децембра прошле године захтијевали и узели 15.000 марака мита од власника предузећа "Ењаковић пилана" из Бијељине Видосава Ењаковића. Они су тражили мито да током контроле његове пилане не би обавили оно што су били дужни да ураде. Наводи се да је новац Ењаковићу дао Благојевићу.

Судија Пантић је адвоката Ивановићеву казнила на суђењу 15. априла, јер је, како је рекла, без дозволе судије говорила, гласно коментарисала и ометала рад упадањем у ријеч свједоку, тужиоцу и судији.

Врховни суд је утврдио да се Ивановићева суду тад обратила након што је замолила за ријеч да упозори свједока да је дужан да одговара на питања. У рјешењу Врховног суда је наведено да је утврђено да се Ивановићева прије тога није обраћала суду, свједоку и тужиоцу.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана