Укинут притвор осумњиченима за злоупотребу положаја

СРНА
Укинут притвор осумњиченима за злоупотребу положаја

Сарајево - Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране Борису Кордићу, Јосипу Квесићу и Влатки Пуљић, осумњиченим за злоупотребу положаја или овлаштења и изнуду.

Суд је донио рјешење којим се притвор продужава за осумњиченог Луку Кобре због постојања околности које указују на опасност од бјекства.

Кордића, шефа теренског центра Службе за послове са странцима БиХ у Мостару, и инспектора Јосипа Квесића ухапсили су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ у фебруару.

Донесене мјере забране односе се на забрану напуштања мјеста боравка, забрану путовања уз привремено одузимање путних исправа и забрану издавања нових, као и забрану кориштења личне карте за прелазак границе БиХ.

Осумњиченим је забрањено и посјећивања одређених мјеста или подручја, међусобно састајања и контактирања као и састајање и контактирање са члановима породица саосумњичених.

Суд БиХ је саопштио да је изречена и мјера забране састајања и контактирања са осталим осумњиченим и свједоцима у овом предмету, као и са другим одређеним лицима, те наложена обавеза повременог јављања одређеном органу.

Медији су раније објавили да су Кордић, Квесић и још три особе ухапшени у акцији "Пелегрино" због сумње да су од страних држављана изнудили веће количине новца.

У Тужилаштву су рекли да су осумњичени кривична дјела починили приликом регулисања боравка и радног статуса страних држављана у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана