Уговор о продаји имовине потписан без примједби

Небојша Томашевић
Уговор о продаји имовине потписан без примједби

Бањалука - Јосип Ћорић без приговора је својевољно потписао уговор на основу којег је оптуженој Јелени Ђенадији продао своју имовину за 160.000 марака.

Ово је јуче у бањалучком Окружном суду на наставку суђења адвокату Драгану Радетићу (57) и Јелени Ђенадији, које тужилаштво терети за превару, казала нотар Драгојла Алексић која је сачинила уговор.

Она је, међутим, на питања специјалног тужилаштва казала да јој Ћорић није децидно казао да је цијена у уговору исплаћена.

- Кад сам га питала за цијену, рекао је: "То смо регулисали ноћ раније". Док сам читала да су странке сагласне да се у уговору наведе да је цијена исплаћена, нико се није бунио. Не знам да ли је тај уговорени износ заиста исплаћен - рекла је Алексићева.

Према наводима у оптужници, Радетића тужилаштво терети да је злоупотребом овлашћења на основу лажног уговора о пружању адвокатских услуга без сагласности Ћорића од општине Приједор наплатио 120.268 марака накнаде за Ћорићево изузето земљиште и камату у износу од 30.465 КМ. Новац је пребацио на свој рачун, а да о томе није упознао Ћорића којем је пребацио само 30.000 марака, а по уплати је сачинио двије признанице као да му је и у готовини дао 45.000 марака. Терети се и да је Ћорића довео у заблуду и увјерио да своју имовину вриједну око 160.000 марака, коју је тестаментом био оставио сину, препише на његову пуницу Јелену Ђенадију како би је наводно сачувао, јер због поништене пресуде за исплату одштете за експроприсано земљиште мора да врати новац општини Приједор. Ђенадија је због овог оптужена за превару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана