Удар аудија пресудан за смрт старице

Небојша Томашевић
Удар аудија пресудан за смрт старице

Бањалука - Узрок смрти Радмиле Штрбац (82) доводи се у везу са повредама које је задобила у саобраћајној несрећи када ју је ударио "ауди" који је возио оптужени Драган Девић (45) из Бањалуке и никако се не може прогласити за природну смрт.

То је бањалучком Окружном суду изјавио вјештак тужилаштва специјалиста судске медицине Милан Срдић.

Он је поново свједочио у поменутом случају на захтјев тужилаштва, јер је вјештак одбране рекао да је смрт Штрбчеве могла изазвати и њена болест одраније.

- Њен живот је угрожен повредама које је задобила у несрећи. Раније је боловала од тромбозе и имала је проблем с венама, као и ишијас. Међутим, те болести прије несреће нису угрожавале њен живот. Повреде које је задобила при удару аутомобила свакако су узрочно-посљедично везане за њену смрт - објаснио је Срдић.

Додао је да је чињеница да се Штрбчева није придржавала медицинске терапије и није узимала лијекове због болести и да је то могло допринијети њеној смрти, али није било пресудно. Син настрадале Радмиле, Славко Штрбац јуче је у суду промијенио своје раније свједочење и затражио да се оптужени кривично гони и осуди.

Бањалучко Окружно тужилаштво терети Девића да је 12. фебруара 2013. године возећи пијан "ауди" са 2,2 промила алкохола у крви ударио Радмилу Штрбац у бањалучкој улици Скендера Куленовића. Она је тада задобила тешке повреде и умрла је након 12 дана од несреће.

Саобраћајним вјештачењем трагова несреће утврђено је да је "ауди" у тренутку удара у старицу ишао брзином од 30 километара на сат, а удар се десио на око 3,3 метра од ивице десне стране

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана