Учесник убиства Петра Бајчетића под сумњом јер није ишао на сахрану жртве

Небојша Томашевић
Учесник убиства Петра Бајчетића под сумњом јер није ишао на сахрану жртве

Бањалука - Ђорђе Радмиловић је осумњичен да је учествовао у убиству Петра Бајчетића (37) у Билећи само зато што није дошао на сахрану и изразио саучешће породици убијеног, са ким је био у пријатељским односима, рекао је у бањалучком Окружном суду његов адвокат Бранко Гудало.

Он је на рочишту за продужење притвора Радмиловићу казао да његов брањеник није починио злочин.

- Брат убијеног Бајчетића, Драган, током истраге је казао да су у убиству учествовала три лица и да су била маскирана. Испричао је да само претпоставља да један од њих личи на мог брањеника. Кад се све то узме у обзир, нема доказа да је мој брањеник починио оно за шта га терете, а камо ли основа да му се продужи притвор - рекао је Гудало.

Републички јавни тужилац Свјетланка Бијелић тражила је од бањалучког Окружног суда да Радмиловићу продужи притвор још два мјесеца. Као основне разлоге за то навела је бојазан да ће он побјећи и утицати на свједоке. Она није наводила друге детаље. Вијеће Окружног суда Бањалука прихватило је захтјев тужиоца и Радмиловићу продужило притвор за два мјесеца.

Радмиловић је због сумње да има везе с убиством Бајчетића ухапшен 14. октобра. Осим њега због убиства Билећанина раније је ухапшен и притворен бивши полицајац МУП-а РС Драган Шаренац. За учешће у злочину осумњичен је и Миљан Вујовић, који је у бјекству и за којим је расписана потјерница.

Бајчетић је убијен 19. септембра око 20.30 часова испред зграде у којој је живио у улици Алексе Шантића у Билећи. Убице су га пресреле када се "голфом" довезао пред своју зграду. Покушали су да га отму, а како им је план да га угурају у друго возило пропао, један од нападача испуцао је хитац у ваздух, а затим је пуцао Бајчетићу у главу. Он је преминуо на путу за болницу. Истрагом је утврђено да је убиство почињено из користољубља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана