Убици Радомира Вуцељe 11 година затвора

Небојша Томашевић
Убици Радомира Вуцељe 11 година затвора

Бијељина - Цвијетин Павловић (36) из Угљевика правоснажно је осуђен на 11 година затвора у Врховном суду Републике Српске због убиства Радомира Вуцеље (37) из Бијељине.

Овом пресудом Врховни суд му је смањио првостепену казну за двије године. Павловић је у бијељинском Окружном суду раније осуђен на 13 година затвора, али је вијеће Врховног суда прихватило жалбу одбране на ову казну.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић је рекла да је суд измијенио само одлуку о казни, док је прихватио све друге наводе првостепене пресуде.

Према наводима у пресуди, Павловић је ножем избо и усмртио Вуцељу 21. новембра 2012. године у једном стану у бијељинском насељу Амајлије.

Вуцеља, Павловић и још неколико гостију прослављали су Аранђеловдан који је славио Вуцеља. Након неког времена сви гости су се разишли, а остали су сами Павловић и Вуцеља. Они су сједили заједно и цијелу ноћ пили, да би у једном тренутку између њих избила свађа.

У пресуди се наводи да је током свађе Павловић изнервиран узео нож и Вуцељу убо у леђа и врат. Вуцеља је након збадања и даље давао знаке живота, али је подлегао на путу ка бијељинској болници. Одмах послије злочина очевидац који није хтио да му се помиње име испричао је да су се Вуцеља и Павловић те ноћи и тукли и ударали један другог ногама и рукама.

- Павловић је одједном узео нож, а када је Вуцеља то видио, почео је да бјежи према вратима. Павловић га је сустигао и убо у леђа, ближе врату, и он је пао. Кад је видио шта је урадио, Павловић је скочио са балкона стана, спустио се у приземље и удаљио у правцу Бијељине - рекао је овај очевидац полицији. Павловић је након злочина побјегао и сакрио се код пријатеља Слободна Л. Ту га је полиција пронашла и ухапсила. Павловић и Вуцеља су се, наводно, упознали у затвору и наставили да се друже након одслужења казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана