Убици пуковника потврђено 13 година и три мјесеца затвора

Небојша Томашевић
Убици пуковника потврђено 13 година и три мјесеца затвора

Бањалука - Милутин Бјељац (51) из Лакташа осуђен је правоснажно у Врховном суду Републике Српске на 13 година и три мјесеца затвора због убиства пуковника Војске РС Милана Атлагића (64) и недозвољеног држања оружја.

Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић казала је да је вијеће одбило као неосноване жалбе тужилаштва и одбране оптуженог и потврдило пресуду бањалучког Окружног суда.

Према наводима у пресуди Бјељац је без икаквог повода убио пуковника Атлагића хицима из пиштоља "ЦЗ М70" 3. августа прошле године. Злочин је почињен испред Атлагићеве викендице у Слатини код Лакташа. Наводи се да је Бјељац у вријеме убиства Атлагића био тешко пијан са 3,43 промила алкохола у крви.

У несрећног Атлагића испалио је из пиштоља четири хица и нанио му више тешких рана, од којих је преминуо у бањалучком Клиничком центру. Бјељац је у Атлагића пуцао са удаљености мање од 80 центиметара.

Вијеће бањалучког Окружног суда је утврдило да је  Бјељац пуковника Атлагића убио са директним умишљајем. У вријеме убиства Бјељац је био тешко пијан, због чега и у стању битно смањене урачунљивости. Међутим, судско вијеће је одлучило да се он сам довео у стање битно смањене урачуњивости јер је претходно пио велике количине алкохола.

Пуковник Атлагић и Бјељац били су познаници и пријатељи.  Атлагић је више пута помагао Бјељцу, који је живио сам.

Бјељац се налази у притвору који му је продужен послије изрицања првостепене пресуде 8. марта ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана