Убици комшије потврђено осам година затвора

Небојша Томашевић
Убици комшије потврђено осам година затвора

Добој - Јован Јовановић (79) из Брода у поновљеном суђењу у Окружном суду у Добоју поново је осуђен на осам година затвора због убиства комшије Боре Ђукића (62), с којим је годинама био у свађи.

Јовановић је у добојском суду на исту казну био осуђен 23. марта ове године, али је ту пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске послије жалбе одбране и случај вратио на ново суђење. У новој пресуди се наводи да је Јовановић комшију Бору Ђукића убио 25. маја прошле године у Зборишту код Брода.

Кобног дана Ђукић и његов син Анел су чистили одводни канал на путу испред њиховог дворишта. То је сметало Јовановићу и чим је видио Ђукиће како чисте канал,  разбјеснио се и посвађао с њима. Старина је потом отишао  кући по скраћену војничку пушку "М-48", сакрио је у ручна колица и вратио се до Ђукића. Рекао им је да не дирају канал, па је поново избила свађа. Јовановић је потом из колица извадио пушку и испалио два метка према Бори Ђукићу. Оба метка су га промашила, па је Ђукић замахнуо лопатом и кренуо према комшији. Међутим, Јовановић је поново запуцао, а метак је прошао кроз лопату и погодио Ђукића у десно раме. Потом му је у леђа испалио још један хитац, што је било кобно.

Ђукићев син Анел је избјегао куршуме. Када је видио шта се десило, позвао је полицију. Јовановић је остао на мјесту злочина, гдје је сачекао патролу, којој је предао пушку и признао шта је урадио. 

Јовановић и Ђукић годинама су се спорили због њиве, за коју је сваки тврдио да је његова. Неколико мјесеци прије убиства Ђукић је ископао одводни канал кроз који је сва отпадна вода одлазила на њиву за коју је Јовановић тврдио да је његова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана