Убицама Добојлије поново 40 година затвора

Небојша Томашевић
Убицама Добојлије поново 40 година затвора

Зеница - Дамир Мешић (30) и Алишан Хајриз (26), обојица из Зенице, осуђени су јуче у Кантоналном суду у Зеници поново на укупно 40 година затвора због убиства Адмира Величанина (27) из Добоја.

Мешић је осуђен на 22 године, а Хајриз на 18 година затвора.

Ово је било поновљено суђење, јер је ранију пресуду укинуо Врховни суд ФБиХ и случај вратио Кантоналном суду. Мешићу и Хајризу изречене су исте казне као на претходном суђењу у Кантоналном суду у Зеници у новембру прошле године.

Према пресуди Мешић и Хајриз су у септембру 2011. године на превару намамили познаника Адмира Величанина у Жепче, гдје су га претукли и везали, те се његовим аутомобилом "аудијем ТТ" одвезли до оближње шуме. Мешић је из непосредне близине из пиштоља пуцао Величанину у главу и усмртио га. Послије тога тијело Величанина гурнули су у провалију дубоку 53 метра.

Потом су Величаниновим "аудијем" побјегли магистралним путем "М17" у правцу Добоја. Међутим, код Жепча пукла је гума на "аудију" и док су је мијењали, примијетила их је полиција. Али они су поново побјегли.

- Услиједила је полицијска потјера, послије чега су Хајриз и Мешић зауставили аутомобил у Доњој Голубињи и покушали да га запале, да би прикрили доказе. Послије тога побјегли су у непознатом правцу. Ухапшени су неколико дана касније у акцији полиције у Сарајеву у изнајмљеној кући, гдје су се скривали - наведено је у пресуди.

Прву пресуду Кантоналног суда у Зеници Врховни суд ФБиХ укинуо је због процедуралних грешака.

Мешић и Хајриз су прошле године покушали да побјегну из суднице током суђења, али нису успјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана