Убица пристао на осам година затвора

Небојша Томашевић
Убица пристао на осам година затвора

Бањалука - Есмир Сипић (35) из Прњавора, оптужен за убиство ујака Сенада Мујанића (57), с бањалучким Окружним тужилаштвом закључио је споразум о признању кривце који предвиђа да он за ово дјело буде осуђен на осам година затвора.

Споразумом је предвиђено и обавезно психичко лијечење оптуженог Сипића јер је утврђено да је он у вријеме убиства био у стању битно смањене способности да схвати значај и посљедице дјела.

Разматрање овог споразума одгођено је јуче у бањалучком Окружном суду због захтјева Сипића за додатно вријеме "да о свему размисли".

- Потписао сам то и пристајем на казну. Остајем код споразума, али бих још да размислим о свему - рекао је Сипић.

Предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић је потом суђење одгодила.

Сипићев бранилац, адвокат Милица Цвијановић, казала је "Гласу Српске" да још није сигурно да ће постигнути споразум остати на снази, да то зависи сада од Сипића и од суда.

Бањалучки окружни тужилац Зорица Травар јуче је током суђења уз споразум суду доставила уређену оптужницу против Сипића.

Према тој оптужници, Сипић је ујака Мујанића убио 4. октобра прошле године испред угоститељског објекта "Авантура" у Лишњи код Прњавора. Они су се прије тога посвађали у кафићу, а Сипић је ујака Мујанића на смрт претукао летвом, којом га је ударио осам пута по глави и грудима.

Послије хапшења код Сипића је измјерено 2,4 промила алкохола у крви.

Према незваничним информацијама, њих двојица су били дуго у свађи због неких породичних ствари.+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана