Убица Фирзете Халкић се жалио да га је жртва прогањала

Небојша Томашевић
Убица Фирзете Халкић се жалио да га је жртва прогањала

Бањалука - Колеге суспендованог инспектора ФУП-а Хариса Табаковића (44), оптуженог за убиство бивше дјевојке Фирзете Халкић (49), посвједочиле су на суђењу да им се он жалио да га дјевојка прогања и да му је жао што је с њом у љубавној вези.

Полицајци Адис Мухибић, Младен Јовановић и Мирза Хаџић у Кантоналном суду у Сарајеву су казали да је он често био растресен и потиштен.

Сви су казали да им се Табаковић жалио на везу са Халкићевом, због чега су му савјетовали да прекине с њом ако није срећан. Испричали су да су чули да је Халкићева у некој кафани пепељаром ударила у главу Табаковића и покушала да га убоде ножем. Сви они су исказе дали као свједоци одбране, као и Табаковићева бивша супруга Амела. Она је рекла да је примијетила да се у вези оптуженог и Халкићеве нешто чудно дешавало.

- Док сам радила у једној пекари долазила ми је убијена и тражила Хариса. Често ме је нападала - казала је Амела.

Адвокат оптуженог Мухдин Капо након њиховог саслушања предложио је и саслушање вјештака дактилоскопске струке. Он је то тражио ради вјештачења отисака прстију на ножу који је пронађен поред убијене. Овај доказ би требало да буде изведен на неком од наредних рочишта.

Према оптужници, Табаковић је Халкићеву, с којом је био у љубавној вези, усмртио 13. априла из службеног пиштоља "глок". Злочин је починио у стану у којем су њих двоје били у Алипашином пољу у Сарајеву. Он је након убиства сам позвао полицију и рекао шта је урадио.

Породица Халкићеве непосредно након убиства је рекла да је Табаковић био насилник и да је прогањао Фирзету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана