У Сарајеву почело суђење родитељима монструмима: Новорођенче изгладњивали до смрти

ГС
У Сарајеву почело суђење родитељима монструмима: Новорођенче изгладњивали до смрти

САРАЈЕВО - Далеко од очију јавности у Сарајеву се догодио монструозан случај злостављања дјетета које је довело до смрти мушке бебе старе 26 дана.

Родитељима из пакла тренутно се суди за наношење тешке тјелесне повреде и кривичног дјела повреде породичних обавеза из члана 221. став 2 КЗ ФБиХ које су довеле до смрти бебе, а за шта им пријети вишегодишња казна затвора.

Ријеч је о Мирели Бећиревић и Санелу Бојићу којима је суђење почело пред вијећем Кантоналног суда у Сарајеву којим предсједава судија Адиса Захировић.

Иако се мислило да се случај малог Смаје Ћесира који је подлегао повредама након тешког злостављања очуха и мајке, неће поновити, десио се овај незапамћени злочин занемаривања немоћног дјетета.

Случај је откривен 24. новембра прошле године након чега су ухапшени Бећировић и Бојић. Они су још увијек у притвору који им је одређен одмах након хапшења.

Утврђено је да су бебу изгладњивали и држали на минусима потупно занемарујући њене потребе, као да није постојала.

Због свега наведеног беба је задобила тешке повреде усљед којих је преминула. Није их занимала ни када је умрла.

Два дана су у стану држали тијело мртве бебе, док случај није откривен. Малишана нису ни пријавили, када је преминуо није имао ни име.

Двоје монструма добро је познато Центру за социјални рад, јер су им раније одузели двоје дјеце због насиља и агресије према њима.

Тужитељица која заступа оптужницу прочитала је оптужницу и дала уводну ријеч, те за наредни претрес закан за 28. мај. Предложила је саслушање свједока наведених у оптужници, пише Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана