У афекту Радан Векић пуцао и убио зајмодавца

Небојша Томашевић
У афекту Радан Векић пуцао и убио зајмодавца

Бањалука - Радан Векић (24) из Приједора, у вријеме убиства суграђанина Милана Максимовића (50) био је у стању битно смањене могућности да управља својим поступцима, казао је ово у бањалучком Окружном суду вјештак одбране Богдан Стојаковић.

- Векић је у то вријеме био у стању повишеног афекта. Његова могућност да схвати значај дјела и посљедице била је смањена - рекао је Стојаковић.

Тужилац Жана Бојић приговорила је вјештаку јер сматра да је пристрастан и јер је у налаз уврстио и извјештај полиграфског испитивања иако то није доказ.

Свједочењем  вјештака завршен је доказни поступак у овом случају. Предсједник судског вијећа Сњежана Кудрић изношење завршних ријечи заказала је за 1. децембар.

Адвокат оптуженог Векића, Крстан Симић тражио је да Суд као доказ прибави извјештај од полиције о Максимовићевим сукобима са законом. На овај приједлог реаговао је пуномоћник жртвине породице адвокат Милорад Малић који је истакао да одбрана изводи доказе као да се суди жртви, а не оптуженом.

- Породица жртве доста је пропатила - рекао је Малић.

Приједлог адвоката Симића је након ових примједби Суд одбио. Векић је оптужен да је  усмртио Максимовића хицима из војничке пушке М-48 14. маја ове године у селу Шпадићи код Приједора због дуга. Тог дана је позвао телефоном Максимовића од којег је посудио новац и тражио да се нађу у Приједору на бензинској пумпи, јер хоће да му врати дуг. Међутим, нешто касније га је опет позвао и рекао да му је "голф" остао у квару у Шпадићима и да дође по њега. Векић се сакрио иза свог возила и када се Максимовић појавио  пуцао је на жртву из пушке. Погодио га је у груди и главу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана