Суђење за убиство Крунића: Вјештак одбране тврди да је Ковачевићево тијело постављено на мјесту злочина

Небојша Томашевић
Суђење за убиство Крунића: Вјештак одбране тврди да је Ковачевићево тијело постављено на мјесту злочина

БАЊАЛУКА - Жељко Ковачевић, који је пронађен мртав на мјесту убиства бизнисмена и власника компаније "Сектор Секјурити" Славише Крунића (48) и његовог члана обезбјеђења Жарка Павловића, смртоносну повреду је највероватније задобио негдје друго, па је донесен и постављен тамо гдје је пронађен.

Ово је у бањалучком Окружном суду казао вјештак одбране оптуженог Бенедија Ђукановића (54), специјалиста судске медицине Ведо Туцо, који је још истакао да је Крунић убијен у кабини возила из апсолутне близине.

За убиство бизнисмена оптужени су и Емилио Балдо (54), те бивши радник "Сектора секјуритија" Родољуб Гајић који одговара за помагање. У злочину је учествовао Ковачевић који је према оптужници убијен у размјени ватре.  

Вјештак Туцо тврди да је на основу положаја затеченог тијела Ковачевића закључио да је он неприродан и да га је неко морао ту тако поставити.

"Затечен је у клечећем положају, ослоњен десним стопалом, а лијевим кољеном на земљу погнуте главе и с рукама иза леђа. Погођен је са задње стране те би од инерције, након губитка свијести, морао да падне у лежећи положај са рукама напријед. Његово тијело је вучено, а нема трагова крви по путу гдје нађен, иако је пуно крварио" појаснио је Туцо.

Овај вјештак тврди да је Крунић погођен у врат из апсолутне близине док се налазио у кабини возила.

"То указује облик ране на врату и таман прстен око ње. Када је на њега пуцано, уста цијеви су била прислоњена на кожу или веома близу, а хитац је ишао одоздо ка нагоре и разорио је главу. То је била смртоносна повреда након које се његово тијело одбило на задња десна врата, те се превалило на сједало у лијеву страну" нагласио је Туцо.

Он тврди и да Крунићев возач Горан Илић, који је рањен у нападу, није погођен док је био у кабини возила на мјесту возача. Према његовим ријечима, Павловић је у тренутку када је на њега пуцано, сједио на сувозачевом мјесту и хици, који су га погодили, дошли су углавном са десне стране. 

Вјештак је појаснио да је налаз урадио на основу трагова из возила, те оних са лица мјеста, као и медицинске документације о обдукцији страдалих. 

Саслушањем Туце, Ђукановићева одбрана је завршила са презентовањем доказа, док је Гајићев бранилац Маринко Бркић најавио саслушање осам свједока. Оптужени Балдо неће изводити никакве доказе. 

Тужилац Сњежана Петковић приговорила је налазу Туце, јер сматра да је паушалан и није утемељен на науци и струци.

Крунић и његов члан обезбјеђења Жарко Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Оптужене терете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића који је рањен у нападу. Ђукановића и Балду терете да су са убијеним Ковачевићем организовали и припремили злочин. 

Гајића терете за помагање јер је одао информације о кретању газде и обезбјеђењу у замјену за опрост дуга.

ПРОПУСТИ

Вјештак Ведо Туцо је истакао и да је током увиђаја направљено много пропуста.

" Тако нису вјештачени сви трагови крви из возила, а то је морало да се уради " рекао је Туцо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана