Тужилаштво за Зијада Турковића тражи 45 година робије

Avaz.ba
Тужилаштво за Зијада Турковића тражи 45 година робије

Пред Апелационим вијећем Суда БиХ данас је државна тужитељица Диана Кајмаковић изнијела завршне ријечи на суђењу злочиначкој организацији чији је вођа Зијад Турковић, а чланови Миленко Лакић Лаки, Саша Стјепановић, Муамер Захитовић и Фадил Аљовић.

Тужитељица је као и у првостепеном поступку затражила да се оптужени огласе кривима, те је за Турковића и Лакића затражила да им се изрекне максимална затворска казна у трајању од 45 година, док је за остале чланове злочиначке организације затражила казне које ће одговарати њиховој улози у чињењу

Такође је затражила да се од Турковићеве супруге Шејле одузме 47.755 КМ стечених извршењем кривичних дјела, а за које је Суд већ раније обуставио извршење финансијских трансакација.

"Олакшавајуће околности које би Суд узео у обзир при изрицања санкције, за ову групу Тужилаштво није нашло, док је отежавајућих околности списак подугачак, а посебно када су у питању свирепост, окрутност, подмуклост и упорност при чињењу кривичних дјела. С обзиром да одбране у другостепеном поступку нису ништа ново изнијеле, немам потребе у завршним ријечима у овом поступку ништа ново додати, те Тужилаштво остаје у цјелости код завршних ријечи датих у првостепеном поступку", казала је тужитељица Кајмаковић, пише Аваз.

Одбране оптужених данас нису биле спремне за изношење завршних ријечи, те је наредно рочиште заказано за четвртак.

Тада ће завршне ријечи изнијети адвокати Мухидин Капо, бранилац Муамера Захитовића, и Керим Челик који заступа Фадила Аљовића.

Подсјећамо у завршним ријечима у првостепеном поступку тужитељка Кајмаковић подсјетила је Судско вијеће на све стравичне злочине и најтежа кривична дјела која је ова група починила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана