Тужилаштво БиХ проширило истрагу око крађе 600.000 марака из Централне банке на још 20 особа

Срна
Тужилаштво БиХ проширило истрагу око крађе 600.000 марака из Централне банке на још 20 особа

У Суду БиХ данас је одржано рочиште по приједлогу Тужилаштва БиХ да се ухапшеном Неџаду Бајрактаревићу, који се сумњичи за крађу 600.000 марака из Централне банке БиХ продужи трајање притвора још за два мјесеца.

Из Тужилаштва БиХ како је казао Исмет Шушкић, поступајући тужилац, вјерују да ће за тај период завршити истрагу и подићи оптужницу. Шушкић је данас казао да постоји основана сумња да је Бајрактаревић присвојио новац из Централне банке као сукључар и то 600.000 у три наврата од по 200.000 КМ.

Тужилац је рекао да је Бајрактаревић отуђени новац користио у изградњи куће у Бријешћу, викендице у Рогатици, те за куповину аутомобила Нисан.

Рекао је да су прикупљени бројни докази и саслушани бројни свједоци у овом предмету, те да је наређена и финансијска истрага како би се извршио попис све породичне имовине Бајрактаревића.

Шушкић је рекао да је Тужилаштво донијело наредбу да се истрага прошири на још 20 особа који су вршили преглед у Централној банци и стално говорили да је све у реду тако подносећи лажне извјештаје. Додао је да је издата поновна наредба да Централна банка изврши поновни попис новчаница и утврди износ који недостаје. Казао је да Тужилаштво сумња да је велику количину новца Бајрактаревић негдје сакрио.

Одбрана се противила продужење притвора тражећи мјере забране. Његова адвокатица Бинаса Абаспахић казала је да је Бајрактаревић још прлилком хапшења на првом рочишту  изразио спремност да врати новац.

"Све док сам дуже овдје, онемогућен сам да вратим новац. Само ја тај новац могу вратити, а не чланови моје обитељи", кратко је рекао Бархајтаревућ .

Данас је потврђено да је саслушана и његова супруга и најближи чланови породице

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана