Тужилац затражио оштру затворску казну за Ђенића

Небојша Томашевић
Тужилац затражио оштру затворску казну за Ђенића

Бањалука - Тужилац Миодраг Букарица јуче је у завршној ријечи затражио од вијећа бањалучког Окружног суда да суспендованом судском полицајцу Драги Ђенићу, који је оптужен за зеленаштво и покушај уцјене, изрекне оштру затворску казну.

Ђенићев бранилац адвокат Живко Бојић навео је да Ђенић треба да буде ослобођен, јер сматра да је неосновано оптужен под притиском јавности.

Судско вијеће, којем је предсједавала судија Олга Пантић, изрицање пресуде Ђенићу заказало је за четвртак, 10 октобар.

Тужилац Букарица је у завршној ријечи истакао да је Ђенић својим поступцима као судски полицајац компромитовао државне институције и рад свих својих колега.

- Треба имати у виду његов насилни карактер, што се види из транскрипата у којима је пријетио дужницима да ће их разбити, полупати, натјерати их да гутају кашике и слично - рекао је Букарица.

Адвокат Бојић је истакао да је Ђенић прислушкиван незаконито и да је у овом случају "на сцени конструкција, медијски поткована, у којој је вјештачки направљена криминална група с којом је повезан Ђенић".

Чланови судског вијећа рекли су да раде у складу са законом без икаквог притиска.

Ђенић се терети да је покушај уцјене починио над Данком И. којем је позајмио 7.000 марака и на име те позајмице тражио је да му "среди" пензионисање и исплату отпремнине од 30.000 марака. Терети се и да је Слободану М. позајмио 18.000 марака с мјесечном каматом од 2.000 марака. Након што му Слободан није могао вратити дуг и камате, узео је његов камион "волво" и продао га за 60.000 марака, од чега је 50.000 марака задржао за себе, а само 10.000 марака дао Слободану.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана