Тужилац: Доказана изнуда новца од Рогуљића

Небојша Томашевић
Тужилац: Доказана изнуда новца од Рогуљића

Бањалука - Окружни тужилац Биљана Јанковић затражила је у завршној ријечи у бањалучком Окружном суду казну за Горана Ђукића због изнуде 55.000 марака од бизнисмена Славка Рогуљића из Бањалуке.

Адвокат Бранко Гудало сматра да Ђукићева кривица није доказана и тражи да му буде изречена ослобађајућа пресуда.

Послије изношења завршних ријечи тужилаштва и одбране предсједник судског вијећа Весна Станковић-Ћосовић саопштила је да ће пресуда бити донесена 10. марта.

У завршној ријечи Јанковићева је казала да је доказано да је Ђукић починио кривично дјело. Истакла је да то потврђују изјаве свједока и материјални докази који се подударају. Гудало је рекао да нема доказа за кривицу Ђукића и да се оптужница искључиво заснива на изјавама оштећених особа.

Према наводима у оптужници, Ђукића терете да је ангажовао Радована Лукајића, који је у бјекству, и још једну непознату особу да озбиљно заплаше Рогуљића ради изнуде 55.000 марака које Рогуљић наводно дугује Ђукићу. Лукајић и за сада непозната особа су 24. октобра прошле године ушли у Рогуљићев стан у Београду, у којем су га затворили са супругом Невенком Рогуљић и тражили новац. Представили су се као полицајци да би ушли у стан, а када им је Невенка отворила врата они су је одгурнули и ушли унутра. Лукајић је тада рекао Рогуљићу да неће изаћи из стана док им не преда 55.000 марака које дугује Ђукићу. Тада је Рогуљић позвао зета Милорада Ковачевића и рекао му да разговара путем телефона са Ђукићем ради рјешавања ове ситуације. Ковачевић је позвао Ђукића и рекао му да ће дуг преузети на себе. Послије тога Ђукић је наредио Лукајићу да пусте Рогуљиће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана