Турковићеве жртве биле погођене хицем у главу

Горан Обрадовић
Турковићеве жртве биле погођене хицем у главу

Сарајево - Злочинцу један, зликовче, убицо, биле су ријечи које је јуче у Суду БиХ Зијаду Турковићу, оптуженом да је руководио криминалном организацијом која се терети за више убиства и тешких кривичних дјела, упутила свједок Aјша Салкица, тетка убијеног Вернера Aјдарија.

Салкица, која живи у Луцерну у Швајцарској, испричала је да је Вернер био син њене сестре.

- Вернера сам хранила од рођења. Код мене је био 12 година. Редовно смо имали телефонске контакте, а посљедњи пут смо се чули 24. марта 2010. године - рекла је Салкица.

Турковић је свједока питао да ли познаје тужиоца Олега Чавку, Диану Кајмаковић и предсједавајућег судског вијећа Изу Танкића, који је забранио та питања.

- Жена је дошла из Луцерна, треба знати шта се догодило са Aјдаријем. Пустили сте убице Сеада Думањића и Исљама Календера и платили им по 1.200 евра - рекао је Турковић.

Он је  затим удаљен из суднице.

Налаз и мишљене изнио је и судски вјештак медицинске струке  Нермин Сарајлић који је обавио обдукције тијела Митхата Мекића и његове трудне дјевојке Лусије Салас Кортез, затим Марија Толића и Aјдарија, те Рајка Миловановића, и потврдио да је присуствовао њиховим ексхумацијама на Шавницима, Иван Седлу и у Бијељини.

- Заједничко код свих пет тијела је то што су били погођени хицем у главу. У гробницама у које су били укопани Мекић и Салас Кортез, те Толић и Aјдари уочено је присуство масе која подсјећа на креч - казао је доктор Сарајлић.

Он је додао да је Салас Кортез убијена са пет хитаца, од чега је један погодио у главу, а четири у грудни кош и била је у трећем или четвртом мјесецу трудноће. На суђењу су приказане потресне фотографије тијела убијених.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана