Турковићева: Хаyића убили Толић и Мекић

Агенције
Турковићева: Хаyића убили Толић и Мекић

Сарајево - Шејла Турковић, супруга Зијада Турковића оптуженог да је руководио злочиначком организацијом коју терете за већи број убистава и тешких кривичних дјела, јуче је у наставку суђења у Суду БиХ испричала да су Емира Хаyића у Мостару убили Марио Толић и Митхат Мекић.

Она је рекла да је познавала Хаyића и да је он први пут позвао путем телефона када је био у затвору и да се дружио са њеним супругом. Турковићева је додала да када је убијен да су покушавали да сазнају ко стоји иза тога, а негирала је и да је била у љубавној вези са њим.

За Толића је Турковићева навела да је био у добрим односима са њеним супругом и да су често одлазили код њега у Зеницу. Додала је да је било ситуација када су му давали новац како би могао да оде супрузи у болницу.

Турковићева је испричала да се Исљам Календер у свему што је радио позивао на Турковића и да је више пута Зијаду сугерисала да га се ријеши, да се не виђа више са њима. Казала је да је присуствовала сцени када је Календер тада трудној супрузи Аиди прислонио пиштољ на стомак са намјером да је убије.

- Исљам Календер је вјечити покајник који је одрастао у злочиначкој организацији. Мали је војник Насера Кељмендија, ситни дилер, разбојник обични - испричала је Турковићева.

За Календера је још рекла да је три мјесеца живио код Кељмендија у хотелу "Каса Гранде" и да је од њега тражио 200.000 марака.

Она је истакла да га је Кељменди условио да ће му дати новац или ће отићи у SIPA и за сва "недјела" пријавити Турковића.

За Сеада Думањића је, такође, навела да је као Календер имао опсесију да неко хоће да га убије. Током Шејлиног свједочења, Турковић је удаљен из суднице због недоличног понашања.

Свједок Сафет Цамић, припадник SIPA, навео је да је био у браку са Турковићевом сестром Муневером, да му он пријети од 1991. године те да се касније развео.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана